Zomeractiviteiten en Winteractiviteiten

Niet meer weg te denken activiteiten zijn toch wel de Zomer- en Winteractiviteiten. In de maanden juli en augustus liggen de reguliere activiteiten vaak stil. Familie en vrienden zijn op vakantie waardoor men de dagelijkse contacten mist. Jaarlijks wordt in de zomer een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten gepresenteerd waarbij men of informatie vergaart, zaken kan bekijken of deelneemt aan doe-activiteiten.

Winteractiviteiten 2024

In de maanden januari, februari en maart organiseeren we verschillende ontmoetingsactiviteiten in onze gemeente. Veel in samenwerking met lokale organisaties en scholen wat hele mooie ontmoetingen en belevenissen oplevert. Op deze manier komen we fijn samen de winter door. Kijk verder op deze pagina voor het aanbod!

Zomeractiviteiten 2023

Sinds de start van de zomeractiviteiten voor senioren in de gemeente Dongen in 2008 hebben al vele senioren iedere zomer deelgenomen aan de diverse activiteiten in Dongen en omgeving.

Ook dit jaar was de werkgroep van SWOD actief bezig geweest. Ze hebben leuke activiteiten uitgezocht, voorbereid en uitgevoerd. Er was weer volop te kiezen, want de werkgroep had maar liefst 24 activiteiten voor georganiseerd. Er was een grote diversiteit aan gezellige culturele, sportieve, culinaire en educatieve activiteiten uitgezocht voor deze zomermaanden. Kijk hier voor een compilage van foto's in de nieuwsbrief van augustus.

Informatiebijeenkomsten

Door het jaar heen organiseren we diverse informatiebijeenkomsten waar u zich voor in kan schrijven.  Kijk daarom geregeld op de website of er wellicht voor u een interessante bijeenkomst tussen zit .

Aanmelden via deze website

In de kolom hiernaast treft u de actuele activiteiten waar u zich voor aan kan melden. Na goedkeuring van de algemene voorwaarden gaat u akkoord met, indien nodig voor de betreffende activiteit, een eenmalige incasso. Na het invullen van de benodigde gegevens ontvangt u altijd een ontvangstbevestiging in uw mail. Heeft u deze niet ontvangen? Kijk in uw Spam of bel ons tijdens onze openingstijden en dan controleren we of het goed is gegaan.

 

Eetpunten

Een eetpunt is een plek in de wijk waar men geregeld samenkomt om gezamenlijk met een aantal andere mensen, bekenden en onbekenden, een warme en gevarieerde maaltijd te gebruiken. Na de maaltijd drinkt men altijd nog gezellig een kopje koffie of thee.

Er worden eetpunten georganiseerd bij Europlus op de tweede en vierde vrijdag van de maand, bij ontmoetingscentrum Dr. Maassen op de tweede en vierde woensdag en in en de Ontmoeting op de eerste donderdag van de maand.

De kosten van een 3 gangen menu inclusief een kopje koffie of thee na bedraagt € 9,65 per persoon.

 

Group of elders smiling and sitting outside with a book

Speciale activiteiten

inhoud wijzer grijzer map

De SWOD Wijzer Grijzer Map

Stichting Welzijn Ouderen Dongen is ervan overtuigd dat ouderen zo lang mogelijk zelf kunnen blijven beslissen over hoe zij willen leven en van het leven kunnen genieten. Daarom heeft SWOD samen met een aantal lokale en landelijke partijen de Wijzer Grijzer map samengesteld. De map is gevuld met praktische informatie voor senioren in onze gemeente.

Heeft u interesse in deze informatieve map? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat een vrijwilliger bij u langs komt met deze map.

Informatiebijeenkomsten

Ook worden informatie bijeenkomsten over diverse actuele onderwerpen georganiseerd, zoals gebruik mobiele telefoon, palliatieve zorg, valpreventie, internetbankieren en alcohol en middelen gebruik.

bus

MuseumPlusBus

De organisatie MuseumPlusBus verzorgt dagtochten voor ouderen die niet meer zelfstandig de tocht naar een museum kunnen ondernemen. SWOD schrijft zich in voor een dagarrangement. Hierna bepaalt een loting of SWOD weer voor zo'n arrangement in aanmerking komt. Dan pas heeft SWOD de keuze uit de diverse arrangementen. Wordt SWOD ingeloot dan wordt er een datum vastgesteld waarna via een persbericht bekend gemaakt wordt dat de bus weer gaat rijden. Maximaal 40 personen kunnen zich inschrijven. Er gaat voldoende deskundige begeleiding mee om daar waar nodig (extra) ondersteuning of zorg te verlenen.

Museumplusbus 2022:

Op 6 december was het weer zover na enkele jaren afwezigheid; de Museumplusbus reed naar het Kunstmuseum in Den Haag! Gasten en vrijwilligers van SWOD vulden  samen met gasten van de organisatie “Vier het Leven” de bus op Dongepark waarna de rit kon aanvangen.  Op plaats van bestemming aangekomen bracht de deskundige rondleiding de kunst dichtbij!

De deelnemers hebben volop genoten van de reis, de exposities in het Kunstmuseum en de gezamenlijke lunch en hopen dat SWOD volgend jaar weer ingeloot wordt!