Maaltijddienst aan huis

Maaltijddienst SWOD

Al meer dan 46 jaar worden voor vele senioren uit Dongen maaltijden aan huis bezorgd. In 1974 begon men met  het bezorgen van 5 warme maaltijden per dag. Nu worden jaarlijks door de vrijwilligers van SWOD ruim 35.000 koelverse maaltijden in de gemeente Dongen aan huis  bezorgd.

Bereiding

De maaltijden worden vers bereid bij Vermeulen Social Catering in Oosteind. Er wordt gewerkt met een dagelijks wisselend 3-gangen keuzemenu. De maaltijden worden bezorgd in een koelhoudbox met wegwerpverpakking. U dient zelf de maaltijd in een magnetron warm te maken. Vermeulen staat garant voor (h)eerlijk voedzaam eten, is volledig  ingericht op diëten en maakt gebruik van plaatselijke toeleveranciers.

SWOD is erg blij met de samenwerking met Vermeulen Social Catering en krijgt vele positieve reacties van de gebruikers.  De vrijwillige maaltijdbezorgers leveren met veel plezier de maaltijden bij de gebruikers af, maken tijd voor een praatje en hebben tevens een signalerende functie.

Bezorging

De koelverse maaltijden worden tussen 10.30 en 12.00 uur bezorgd:

    • Op maandag (de maaltijden bestemd voor maandag en dinsdag),
    • Op woensdag (de maaltijden bestemd voor woensdag en donderdag) en
    • Op vrijdag (de maaltijd bestemd voor vrijdag en de maaltijden voor zaterdag en/of zondag)

 

Close-up Of A Woman's Hand Heating Food In Microwave Oven

Hoe vraagt u een maaltijd aan?

De maaltijddienst kan rechtstreeks aangevraagd worden bij SWOD. Dat kan per mail, telefonisch of via een bezoek aan ons kantoor. Het kantoor is geopend op werkdagen van 09:00 uur tot 11:30 uur. Wanneer u de kosten niet geheel zelf kunt betalen, dan komt u wellicht in aanmerking voor een aanvullende vergoeding op basis van bijzondere bijstand van de gemeente. Om voor deze tegemoetkoming in aanmerking te komen mag het maandinkomen niet hoger zijn dan 120% van het wettelijk minimumloon.U kunt hiervoor contact opnemen met de Entree van de gemeente Dongen, telefoonnummer 14 0162 of mail naar entree@dongen.nl

Kosten 2023

Het tarief voor een drie gangen maaltijd aan huis is € 8,50 per maaltijd.

 

Losse componenten
Voorgerecht € 0,75
Hoofdgerecht € 7,00
Nagerecht € 0,75