Sport en bewegen

Waarom sporten en beweging?

De helft van de Nederlanders beweegt te weinig. Dat is jammer. Bewegen is leuk én gezond! Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte en een hoge bloeddruk. Samen in beweging is meer dan alleen bewegen. Bij SWOD wordt er na afloop vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie gedronken. Niet alleen goed voor uw gezondheid maar ook erg gezellig dus!

Doe mee en ervaar hoe leuk en gezond het is om samen te bewegen!

Daarom is één van de activiteiten van SWOD het organiseren van bewegingsactiviteiten in velerlei vormen. Natuurlijk kunt u zelf ook veel doen aan uw conditie, door te fietsen en te wandelen met uw partner, buren en kennissen. Waarom dan bij SWOD? Wij kunnen u een aantal vormen van bewegen en sporten aanbieden die op verantwoorde wijze door gediplomeerde krachten worden verzorgd.

Aanmelden is mogelijk op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.30 uur op onderstaand adres. Wij staan dan graag telefonisch en fysiek voor u klaar. Uiteraard kunt u 24 uur per dag een email bericht sturen, wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk binnen onze openingsuren.

Max Vitaal!

De gemeente Dongen, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD) en Max Vitaal slaan de handen ineen. Max is het fictieve boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat op 18 april 2023 van start is gegaan. Het project moedigt senioren aan om fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente.

Aanmelden voor een activiteit kan door:

Gaat u ook op onderzoek uit om te ontdekken wat het beste bij u past? U kunt zich aanmelden via de website: www.maxvitaal.eu of door de aanbieders te benaderen telefonisch of per mail.

Oefeningen voor thuis

Bent u even niet in de gelegenheid een beweegles te volgen maar blijft u wel graag in beweging? Op bijgaande flyer treft u fijne oefeningen aan die u makkelijjk thuis kunt doen, op uw eigen niveau en tempo. Open de flyer hier.