Theek 5 en SWOD ondersteunen bij het verkrijgen van een coronabewijs

Vanaf 25 september heeft iedereen in Nederland een coronabewijs nodig voor toegang tot de horeca en culturele sector. De overheid heeft hiervoor de CoronaCheck-app ontwikkeld. Het gele boekje is géén officieel coronabewijs. Met een coronabewijs in de app CoronaCheck of met een papieren versie kunnen mensen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of dat ze onlangs negatief zijn getest.

Ondersteuning mogelijk op 24 september en 1 oktober

De meeste mensen kunnen zelf via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl een coronabewijs regelen. Maar er zullen ook mensen zijn voor wie het minder makkelijk gaat. Op vrijdag 24 september en vrijdag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur bieden Theek 5 en SWOD inwoners van de gemeente Dongen ondersteuning bij het realiseren van een (papieren) coronabewijs.  Loop een van die middagen gewoon binnen bij de Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen.

Wat neemt u mee?

Om de CoronaCheck-app op uw smartphone te krijgen neemt u uw smartphone en uw DigiD inclusief inloggegevens mee naar Theek 5. Heeft u geen smartphone of liever een papieren toegangsbewijs? Neem ook dan uw DigiD inclusief inloggegevens mee en wij zorgen voor de rest. Indien gewenst lamineren wij uw papieren coronabewijs zodat deze lang netjes blijft. De vrijwilligers van Theek 5 en SWOD helpen u graag hierbij.

Workshop Corona Check app installeren en gebruiken

Wilt u leren hoe u zelf de app Corona Check op uw telefoon installeert? Kom dan naar de workshop op donderdag 30 september van 10.00 tot 11.30 uur. De mediacoach van Theek 5 geeft dan uitleg over hoe u apps op een smartphone installeert, waarop te letten en hoe u de Corona Check app zelf installeert, instelt en daarna gebruikt. Na de uitleg gaat u hier zelf mee aan de slag. Uiteraard kunt u dan ook eventuele vragen stellen.

De workshop vindt plaats in de Cammeleur tegen een eigen bijdrage van € 5,- p.p.. Aanmelden graag via de website van Theek 5 (https://www.theek5.nl/activiteiten/en/of in de bibliotheek (ma en vrij van 13:00-17:00, di t/m do 10:00-17:00 en zat van 10:00-13:00). Let op; vol = vol.

Meedoen aan de workshop?

Wilt u deelnemen, dan heeft u het volgende nodig:

•          uw smartphone

•          uw geldige DigiD (gebruiksnaam en wachtwoord, of via de DigiD app)