Verkeerslessen voor senioren in Dongen 

Wat zijn we bij SWOD blij dat we in samenwerking met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland én met de lokale VVN-afdeling verschillende verkeerscursussen mogen aanbieden. Doet u ook mee bij het onderdeel dat van u van toepassing is?

Cursus Scootmobiel; 5 september 2023 van 13 tot 16 uur in Dongen.

De scootmobiel is op straat inmiddels een vertrouwde verschijning. Het voertuig zorgt ervoor dat veel senioren en mindervaliden zich makkelijker kunnen verplaatsen. Echter, rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is niet altijd gemakkelijk. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bijvoorbeeld voetgangers en fietsers. Vaak zijn bestuurders van een scootmobiel hier onvoldoende op voorbereid. Om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel bieden de gemeente Dongen in samenwerking met SWOD  een Scootmobielcursus van Veilig Verkeer Nederland aan.

De doelgroep bestaat uit (nieuwe) bestuurders/bezitters van scootmobielen. De cursus biedt deze bestuurders de kans om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en in de praktijk te oefenen met het gebruik van de scootmobiel. Het doel is dat bestuurders van een scootmobiel veiliger en met meer plezier aan het verkeer gaan deelnemen. 

Na afloop van de cursus weten deelnemers wat hun plaats op de weg is en welke verkeersregels voor hen van toepassing zijn. Ook weten zij beter hoe ze vanuit hun scootmobiel bepaalde handelingen kunnen verrichten, welke risico’s er zijn en hoe ze risico’s beter kunnen inschatten.

Aanmelden is mogelijk via onze website www.swodongen.nl bij het tabblad activiteiten of via de link: https://vvn.nl/opfriscursusdongen

Opfriscursus Auto

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Dongen, in samenwerking met de lokale VVN Werkgroep en lokale seniorenverenigingen organiseren we een aantal VVN Opfriscursussen Auto voor de ervaren automobilist.

De 2-daagse cursussen worden gegeven op:

1e cursus: Woensdag 4 en 11 oktober 2023 tijdstip 10.00 – 12.00 uur in Dongen

2e cursus: Woensdag 4 en 11 oktober 2023 tijdstip 13.00 – 15.00 uur in Dongen

Let op: je wordt op beide dagen van de 2-daagse cursus verwacht.

Ben je boven de 50, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Dongen en is dit iets voor jou? Meld je dan aan via de activiteiten pagina van SWOD op de website www.swodongen.nl of bel tijdens kantooruren met Veilig Verkeer Nederland op 088-5248850.

Indien VVN niet telefonisch bereikbaar mag je de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl o.v.v. ‘VVN Opfriscursus Auto Dongen VM of Dongen NM’. Vermeld in de mail je NAW gegevens en telefoonnummer.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Je ontvangt een week voor aanvang van de opfriscursus een uitnodiging met de locatiegegevens.