SWOD Interactieve bijeenkomsten valpreventie

Het risico op vallen wordt groter naarmate we ouder worden. Jaarlijks hebben ruim 100.000 mensen boven de 65 jaar hulp nodig op de spoedeisende hulp in verband met een val. Daarom is het belangrijk dat ouderen weten wat ze zelf kunnen doen om vallen te voorkomen

Valpreventie is hard nodig

Mede door deze bijeenkomsten wil SWOD de bewustwording bij 65-plussers van de risico’s op valongevallen vergroten. Er worden tips en adviezen gegeven om het risico op vallen in- en buitenshuis te verminderen. Tevens worden er oefeningen gedaan zodat u weet hoe u bijvoorbeeld op kan staan na een val. Ook is er extra aandacht om te blijven bewegen. Door te bewegen blijven de spieren en gewichten soepeler, u behoud de kracht in uw benen en eventuele balansstoringen worden gemakkelijker opgevangen.

Waar en wanneer

We vinden het belangrijk alle senioren in de kernen van onze gemeente te bereiken. Deze bijeenkomsten organiseren we derhalve op de volgende locaties:

Jeugdcentrum Dongen-Vaart; 14 november van 14:00 tot 16:00 uur

De Cammeleur Dongen ; 28 november van 14:00 tot 16:00 uur

De Geubel ’s Gravenmoer; 1 december van 10:00 tot 12:00 uur    

Meer info en aanmelden:

Voor deze kosteloze activiteit kunt u zich bij SWOD aanmelden via de website: www.swodongen.nl/speciale-activiteiten. Telefonisch aanmelden kan tevens op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur op 0162-375296.