Week tegen eenzaamheid, week voor verbinding

Al jaren sluiten we aan bij de landelijke “Week tegen eenzaamheid”. Zo ook dit jaar. Vanaf dit jaar is onze eigen werktitel echter “Week voor verbinding”. We maken de verbinding met elkaar om er samen voor te zorgen dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze misschien wat minder vitaal en actief zijn. Zo voorkomen en verminderen we eenzaamheid gezamenlijk.

Minder eenzaamheid onder ouderen, meer verbinding

Met het landelijke actieprogramma “Eén tegen eenzaamheid” wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen in Nederland doorbreken. Ze geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. En vervolgens een duurzame aanpak te ontwikkelen. Wij delen deze visie. Om lokaal een duurzame aanpak te realiseren is SWOD daarom begin dit jaar gestart met het project “Samen zicht op eenzaamheid”.

In het project gaan we samen met partner organisaties aan de slag. Ons doel is een hulpaanbod te bieden dat aanvullend is op het mooie aanbod van diensten en activiteiten dat er in de gemeente Dongen al is voor ouderen.

Een eerste stap nemen kan lastig zijn en is voor sommigen een drempel. Indien dat voor u geldt dan vragen we u of uw mantelzorger contact met ons op te nemen. We bespreken dan samen hoe we deze drempel voor u kunnen verlagen.  

Wenst u eens rustig te kijken wat we allemaal kunnen betekenen voor u? Lees dan op onderstaande flyer verder welke activiteiten op het programma staan en wat voor structureel aanbod er is. We ontmoeten u graag!

https://www.swodongen.nl/wp-content/uploads/2022/09/weken-van-verbinding-digitale-flyer.pdf