Zomeractiviteiten en Winteractiviteiten

Niet meer weg te denken activiteiten zijn toch wel de Zomer- en Winteractiviteiten. In de maanden juli en augustus liggen de reguliere activiteiten vaak stil. Familie en vrienden zijn op vakantie waardoor men de dagelijkse contacten mist. Jaarlijks wordt in de zomer een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten gepresenteerd waarbij men of informatie vergaart, zaken kan bekijken of deelneemt aan doe-activiteiten.

Zomeractiviteiten 2021

Zomeractiviteiten 2021; het was genieten met de hoofdletter -G-!

We vonden het heel spannend om weer Zomeractiviteiten voor u te organiseren. Met veel zorg en aandacht had de werkgroep een aangepast programma samengesteld. Een programma waarin het sociale contact op een veilige manier centraal staat. Deze uitjes dichtbij huis bleken een schot in de roos. Dit jaar waren er 13 zomeractiviteiten georganiseerd waar de senioren zich voor konden inschrijven. En daar is veel gebruik van gemaakt!

Door het grote aantal inschrijvingen hebben we enkele activiteiten moeten delen in 2 edities. Op die manier kon iedereen op een veilige manier mee doen.

Wat was het een genot om elkaar weer te zien en te kunnen spreken! De energie van de deelnemers spatte er vaak vanaf, zo fijn was het om weer in een iets andere omgeving te zijn of om weer andere mensen te ontmoeten!

De werkgroep kijkt terug op een erg geslaagde editie van de zomeractiviteiten en bedankt alle organisaties, vrijwilligers en deelnemers voor hun enthousiasme.

Winteractiviteiten

In de maanden januari, februari en maart organiseren we verschillende ontmoetingsactiviteiten in onze gemeente. Vaak in samenwerking met lokale organisaties en scholen wat hele mooie ontmoetingen en belevenissen oplevert. Op deze manier komen we fijn samen de winter door.

Eetpunten

Een eetpunt is een plek in de wijk waar men geregeld samenkomt om gezamenlijk met een aantal andere mensen, bekenden en onbekenden, een warme en gevarieerde maaltijd te gebruiken. Na de maaltijd drinkt men altijd nog gezellig een kopje koffie of thee.

Er worden eetpunten georganiseerd bij Europlus op vrijdag, bij ontmoetingscentrum Dr. Maassen op woensdag en in en de Ontmoeting op donderdag.

De kosten van een 3 gangen menu inclusief een kopje koffie of thee na bedraagt € 8,90 per persoon.

Group of elders smiling and sitting outside with a book

Speciale activiteiten

inhoud wijzer grijzer map

De SWOD Wijzer Grijzer Map

Stichting Welzijn Ouderen Dongen is ervan overtuigd dat ouderen zo lang mogelijk zelf kunnen blijven beslissen over hoe zij willen leven en van het leven kunnen genieten. Daarom heeft SWOD samen met een aantal lokale en landelijke partijen de Wijzer Grijzer map samengesteld. De map is gevuld met praktische informatie voor senioren in onze gemeente.

Heeft u interesse in deze informatieve map? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat een vrijwilliger bij u langs komt met deze map.

Informatiebijeenkomsten

Ook worden informatie bijeenkomsten over diverse actuele onderwerpen georganiseerd, zoals gebruik mobiele telefoon, palliatieve zorg, valpreventie, internetbankieren en alcohol en middelen gebruik.

bus

MuseumPlusBus

De organisatie MuseumPlusBus verzorgt dagtochten voor ouderen die niet meer zelfstandig de tocht naar een museum kunnen ondernemen. SWOD schrijft zich in voor een dagarrangement. Hierna bepaalt een loting of SWOD weer voor zo'n arrangement in aanmerking komt. Dan pas heeft SWOD de keuze uit de diverse arrangementen. Wordt SWOD ingeloot dan wordt er een datum vastgesteld waarna via een persbericht bekend gemaakt wordt dat de bus weer gaat rijden. Maximaal 40 personen kunnen zich inschrijven. Er gaat voldoende deskundige begeleiding mee om daar waar nodig (extra) ondersteuning of zorg te verlenen.