Zomeractiviteiten en Winteractiviteiten

Niet meer weg te denken activiteiten zijn toch wel de Zomer- en Winteractiviteiten. In de maanden juli en augustus liggen de reguliere activiteiten vaak stil. Familie en vrienden zijn op vakantie waardoor men de dagelijkse contacten mist. Jaarlijks wordt in de zomer een zeer gevarieerd aanbod van ruim 25 activiteiten gepresenteerd waarbij men of informatie vergaart, zaken kan bekijken of deelneemt aan doe-activiteiten.

In de maanden januari, februari en maart organiseren we verschillende ontmoetingsactiviteiten in onze gemeente. Vaak in samenwerking met lokale organisaties en scholen wat hele mooie ontmoetingen en belevenissen oplevert. Op deze manier komen we fijn samen de winter door.

Winteractiviteiten 2021 - fijn in eigen huis -

Helaas is het momenteel vanwege Corona niet mogelijk om ontmoetingsactiviteiten te organiseren. We hebben daarom een boekje gemaakt met tips voor in en rond uw eigen huis. Hopelijk inspireren we u hiermee om actief te blijven.

pexels-andrea-piacquadio-3768114

Eetpunten

Een eetpunt is een plek in de wijk waar men geregeld samenkomt om gezamenlijk met een aantal andere mensen, bekenden en onbekenden, een warme en gevarieerde maaltijd te gebruiken. Na de maaltijd drinkt men altijd nog gezellig een kopje koffie of thee.

Er worden eetpunten georganiseerd bij Europlus op vrijdag, bij ontmoetingscentrum Dr. Maassen op woensdag en in en de Ontmoeting op donderdag.

De kosten van een 3 gangen menu inclusief een kopje koffie of thee na bedraagt € 8,90 per persoon.

Group of elders smiling and sitting outside with a book

Speciale activiteiten

inhoud wijzer grijzer map

De SWOD Wijzer Grijzer Map

Stichting Welzijn Ouderen Dongen is ervan overtuigd dat ouderen zo lang mogelijk zelf kunnen blijven beslissen over hoe zij willen leven en van het leven kunnen genieten. Daarom heeft SWOD samen met een aantal lokale en landelijke partijen de Wijzer Grijzer map samengesteld. De map is gevuld met praktische informatie voor senioren in onze gemeente.

Heeft u interesse in deze informatieve map? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat een vrijwilliger bij u langs komt met deze map.

Informatiebijeenkomsten

Ook worden informatie bijeenkomsten over diverse actuele onderwerpen georganiseerd, zoals gebruik mobiele telefoon, palliatieve zorg, valpreventie, internetbankieren en alcohol en middelen gebruik.

bus

MuseumPlusBus

De organisatie MuseumPlusBus verzorgt dagtochten voor ouderen die niet meer zelfstandig de tocht naar een museum kunnen ondernemen. SWOD schrijft zich in voor een dagarrangement. Hierna bepaalt een loting of SWOD weer voor zo'n arrangement in aanmerking komt. Dan pas heeft SWOD de keuze uit de diverse arrangementen. Wordt SWOD ingeloot dan wordt er een datum vastgesteld waarna via een persbericht bekend gemaakt wordt dat de bus weer gaat rijden. Maximaal 40 personen kunnen zich inschrijven. Er gaat voldoende deskundige begeleiding mee om daar waar nodig (extra) ondersteuning of zorg te verlenen.